PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag is een groot aanbod aan activiteiten. De carrièremarkt vormt het hart van de Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Naast het netwerken, heb je de mogelijkheid om verschillende workshops en lezingen te volgen. Hieronder vind je het volledige programma. Klik hieronder om het programma van de verschillende arena’s te bekijken:

Lydia van Rooijen

Lydia van Rooijen

Redacteur Boerderij & Food&Agribusiness

Lydia is al ruim 4 jaar journalist voor Boerderij en Food&Agribusiness. Sinds enkele maanden heeft zij de redactie ingeruild voor de wandelgangen van de tweede kamer. Sinds april is zij parlemenair verslaggever voor de tweede kamer.

Tijdens de Food&Agri Carrièredag zal zij host zijn van Arena 1. Zij zal het gesprek met onderstaande sprekers leiden en zorgen dat de juiste vragen gesteld worden. Wil je meer weten over Lydia? Spreek haar dan ook gerust aan tijdens de Carrièredag.

10.10 – 10.30 uur

Eline Kroft en Maureen Veltmaat

Eline Kroft en Maureen Veltmaat

Studenten Aeres Hogeschool in Dronten

Meerwaarde van stage in het buitenland en ervaring op doen in het buitenland

Eline Kroft (22) en Maureen Veltmaat (23) zijn studenten aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Voor hun studie Dier en Veehouderij zijn zij op buitenlandstage geweest. Deze reis ging naar de Verenigde Staten. Voorafgaand aan de stage moeten veel dingen geregeld worden om legaal de Verenigde Staten in te komen en om hier te mogen werken. SUSP heeft ze geholpen om dit voor ze rond te krijgen. In Amerika hebben ze vele avonturen beleefd. Op de stage maar ook daar buiten. Maureen en Eline delen graag hun ervaringen over de buitenlandstage en kunnen tips geven over wat hier bij komt kijken.

10.30 – 11.00 uur

Bram Zonderland

Bram Zonderland

Adviseur Public Affairs LTO Noord en Bestuurslid Public Affairs Stichting Team AGRO NL

Wat is het vak public affairs en hoe kun je hiermee impact hebben

Public affairs gaat over meer dan alleen lobbywerk. In deze inspiratiesessie vertelt Bram wat het public affairs vak precies is en op welke wijze je impact kunt hebben.

Nederlandse boeren en tuinders verkeren in turbulente en onzekere tijden. Een gebrek aan perspectief raakt de sector en daarmee groeit de rol van boeren belangenbehartigers. Samen met een regionaal, landelijk en internationaal team van specialisten werkt Bram Zonderland bij LTO aan een toekomstbestendige agrarische sector. Bij Stichting Team Agro NL werkt Bram, samen met een team van boeren ambassadeurs, aan een betere relatie tussen boeren en burgers.

11.00 – 11.30 uur

Marieke Creemers

Marieke Creemers

Docent Voedseltransitie Aeres Hogeschool Almere

Toekomst in food en agri: wat wordt jouw rol?

Als docent voedseltransitie aan Aeres Hogeschool Almere en freelance trainer en adviseur helpt Marieke Creemers anderen inzicht te krijgen in de transitie naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem – en in hun rol daarin. Wat houdt dat in, voedseltransitie? Wat betekent dat voor ons toekomstige voedselsysteem? Wat vind ik belangrijk voor deze toekomst, en hoe draag ik daaraan bij? In deze inspiratiesessie gaan we in vogelvlucht door de voedseltransitie en onderzoeken we wat dit betekent voor jouw opleiding en carrière

11.30 – 12.00 uur

Ellen Temmink

Ellen Temmink

Ontwikkelaar de Impactboerderij, loopbaancoach en boerin

Doen wat écht bij jou past

Ellen neemt het reguliere melkveebedrijf van haar ouders over en transformeert het in een regeneratieve impactboerderij. Een natuurinclusieve manier van boeren, waarin agrarisch, natuurlijk, sociaal en economisch gewin samengaan. De toekomst? Ellen neemt je mee in de reis van de overname. Laat je inspireren door haar zoektocht; de hobbels, onzekerheden en resultaten.

12.00 – 12.30 uur

Caspar Vyskocil

Caspar Vyskocil

NVWA

Succesvol solliciteren doe je zo!

Kom er tijdens deze korte workshop achter wat de do’s en don’ts zijn bij het solliciteren naar een nieuwe baan.
Caspar van de NVWA geeft je graag een aantal tips en legt je enthousiast uit wat de 7 stappen tot succesvol solliciteren zijn!

12.30 – 13.00 uur

Esmee van den Berg

Esmee van den Berg

Sensory Specialist bij Verstegen, alumni van Food Commerce and Technology

Altijd blijven ontdekken

Esmee is een alumni van de opleiding Food Commerce & technology. Tijdens de studie is ze op meerdere manieren betrokken geweest bij de organisatie van Inholland. Tijdens de studie heeft ze altijd de fascinatie gelegd op productontwikkeling en sensorisch onderzoek. Sinds januari is ze bij Verstegen bezig als sensory specialist.

Tijdens haar inspiratiesessie gaat ze het hebben over haar studententijd, de transitie van studie naar werken en over de sensoriek zelf. Hierbij staat de weg van het ontdekken en nieuwsgierig willen zijn centraal.

13.00 – 13.30 uur

Femke Wiersma

Femke Wiersma

Running mate Boer Burger Beweging

De toekomst van de landbouw

Is er nog wel een toekomst voor de landbouw in Nederland? Soms lijkt het perspectief voor deze mooie sector ver weg. Wet na wet wordt over de landbouw uitgestort en vaak stroken onuitvoerbare regels niet met de boerenpraktijk. Ik wil het graag met jullie hebben over de toekomst van de landbouw in Nederland. De agrarische sector is dé meest fundamentele sector die we kennen. Samen moeten we ervoor zorgen dat het geluid van onze primaire producenten doorklinkt naar overheids- en bestuurslagen. Wat is de rol van de politiek? Wat is de rol van boeren zelf? Is er een rol voor jullie daarin weggelegd? Die kan soms groter zijn dan je zelf denkt. Ik zal jullie meenemen in mijn zoektocht naar hoe het beste behartigen van boeren- en agrarische sectorbelangen en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat deze sector toekomst behoudt.

13.30 – 14.00 uur

Neline Both

Neline Both

Algemeen secretaris bij NAJK

Jong en ambitieus
Je bent net afgestudeerd, klaar om te werken en hebt ambitie. De maatschappelijke druk is hoog en je eigen lat ligt minimaal net zo hoog. Fouten maken mag niet (van jezelf), alles moet goed, of liever nog perfect zijn. Je wil bewijzen dat jij het waard bent. Hoe ga je als jong (perfectionistisch) persoon hiermee om? Hoe zorg je dat je je ambitie kan waarmaken, zonder daarbij jezelf voorbij te lopen? Neline neemt je vanuit haar ervaring en het NAJK team vol jonge en ambitieuze mensen hierin mee.

14.00 – 14.30 uur

Bas Antonissen

Bas Antonissen

Biologische Varkenshouder, BoerBas

How to feed the world?

Deze vraag kom ik al jaren tegen bij vele congressen, ook op opleidingen en waarschijnlijk ook een vraag waar veel boeren en agrarische periferie zich mee bezig houden. Een vraag waar ik voor mezelf en onze boerderij een antwoord voor heb gevonden.

Ik ben bas, BoerBas uit Rucphen en sinds 2013 de overstap gemaakt van een conventionele varkenshouderij naar de biologische sector. Graag vertel ik waar de boerderij vandaan komt, waar we nu staan en vooral, waar we nog naartoe willen groeien.

ONZE PARTNERS 

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van