PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag is een groot aanbod aan activiteiten. De carrièremarkt vormt het hart van de Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Naast het netwerken, heb je de mogelijkheid om verschillende workshops en lezingen te volgen. Hieronder vind je het volledige programma. Klik hieronder om het programma van de verschillende arena’s te bekijken:

Lydia van Rooijen

Lydia van Rooijen

Redacteur Boerderij & Food&Agribusiness

Lydia is al ruim 4 jaar journalist voor Boerderij en Food&Agribusiness. Sinds enkele maanden heeft zij de redactie ingeruild voor de wandelgangen van de tweede kamer. Sinds april is zij parlemenair verslaggever voor de tweede kamer.

Tijdens de Food&Agri Carrièredag zal zij host zijn van Agri Theater. Zij zal het gesprek met onderstaande sprekers leiden en zorgen dat de juiste vragen gesteld worden. Wil je meer weten over Lydia? Spreek haar dan ook gerust aan tijdens de Carrièredag.

10.30 uur – 11.00 uur

Lineke Pennings

Lineke Pennings

Melkveehouder bij de Ontmoetingsboerderij

Op weg naar een nieuwe toekomst

Mijn naam is Lineke Pennings en ik kom uit de Aalten, dus een geboren en getogen Achterhoekse. Ik ben agrarisch ondernemer en ik ben met onze melkveehouderij op weg naar een nieuwe toekomst. Middenin deze transitie neem ik de tijd om met jullie na te denken over hoe ik de stap heb durven zetten om te veranderen en hoe kom ik eigenlijk bij mijn verhaal? Van droom naar een businessplan en van een businessplan naar een droom die uitkomt…

11.00 uur – 11.30 uur

Sharita Kanhailal en Erin Langereis

Sharita Kanhailal en Erin Langereis

Inspecteur Coördinator en Inspecteur Expertise Dier bij NVWA

Wat hebben dierentuinen, attractieparken en tabakszaken met elkaar te maken? Kom er achter tijdens de interactieve sessie van de NVWA.

Je hebt vast wel eens van de NVWA gehoord in het nieuws, maar weet jij het hele verhaal? Tijdens deze workshop nemen Sharita en Erin jullie mee in hun reis van student naar jonge ambtenaar en toezichthouder.

Daarnaast bespreken zij ook de inhoudelijke mogelijkheden en dilemma’s binnen de NVWA en de extra mogelijkheden voor jouw loopbaan!

11.30 uur – 12.00 uur

Ellen Temmink

Ellen Temmink

Ontwikkelt de Impactboerderij | Coacht andere impactondernemers

Voor jezelf kiezen als boer(in)

Het is een turbulente tijd in de agrarische sector, waarin het ondernemerschap van de boer behoorlijk op de proef wordt gesteld. Hoe kun je nou in deze onzekerheid toch keuzes maken voor de toekomst? Door keuzes te maken gemotiveerd vanuit jouw passie, en niet vanuit angst. Maar hoe dan? Ellen neemt je tijdens deze verdiepende keynote mee in haar eigen verhaal.

Daarnaast geeft Ellen een gratis coachingssessie aan 2 bezoekers. Om 10.45 uur en om 13.30 uur. Wil jij dit? mail dan naar misset.events@misset.com

Lees hier meer over Ellen.

12.00 uur – 12.30 uur

Lars van de Bovenkamp

Lars van de Bovenkamp

Brijvoer Nutritionist | De Heus

Ontwikkelingskansen binnen een succesvol internationaal familiebedrijf

Wil je daar ook bij horen? Dat kan!
Door ondernemerschap en ambitie is het familiebedrijf De Heus uitgegroeid tot een internationale speler op de mengvoermarkt.
Wereldwijd produceren wij een compleet assortiment mengvoeders, premixen, concentraten en speciaal voer voor onze klanten.
En vinden het belangrijk om te groeien en kansen te pakken die zich in de markt voor doen.
Wij zijn ervan overtuigd dat jonge mensen binnen de organisatie een sleutelrol hebben richting de toekomst van de agrarische sector.
Daarom vertel ik, Lars van de Bovenkamp, jullie graag meer over De Heus als werkgever en mijn werkzaamheden tijdens deze inspiratie sessie.

12.30 uur – 13.00 uur

Nadine Stemerdink

Nadine Stemerdink

Melkveehouder

In lijn liggen met jezelf

Daar gaat de Agrimindsetworkshop over. Wie ben jij in de kern? En hoe vertaalt zich dit naar jouw omgeving? Ik ben een open, praktische en ondernemende vrouw die jou gaat uitdagen om het ondernemerschap op te pakken. In welke sector jij ook werkt, of je een eigen bedrijf hebt of in loondienst zit. Naar jezelf kunnen kijken zorgt ervoor dat verandering en groei mogelijk zijn. De agrarische wereld is een doelgerichte en zakelijke wereld. Door te weten wie jij bent, kun je makkelijker keuzes maken. De zachte kant van het ondernemerschap staat centraal!

 

13.00 uur – 13.30 uur

Dorlin de Wit

Dorlin de Wit

FMS Specialist bij Lely

Farm Management Support Specialist bij Lely

Werkzaam bij Farm Management Support waar we als doel hebben om het leven van de veehouder zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat doen we door wereldwijd adviseurs te ondersteunen bij de transitie naar automatisch melken en vervolgens ondersteunen wij de adviseurs om hun bedrijf te analyseren en optimaliseren.

Daarnaast ben ik als stakeholder betrokken bij de (door)ontwikkeling van producten om de FMS adviseurs, de veehouders en niet te vergeten: de koe te vertegenwoordigen. Mijn focus hierbij ligt op melkkwaliteit.

 

13.30 uur – 14.00 uur

Caroline van der Plas

Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging

Tijdens de Food & Agri Carrièredag mogen wij Caroline van der Plas verwelkomen. Caroline is een inspirerende politica die zich inzet voor vernieuwing en verandering van de landbouwsector. Verwacht een verfrissende kijk op actuele uitdagingen en mogelijkheden binnen de agrarische wereld!

PARTNERS VORIGE EDITIE

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van