PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag van alles te doen. Het complete programma van vrijdag 4 december vind je hier.
Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie

CARRIEREMARKT

De online carrièremarkt vormt het hart van de Food & Agri Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Je kunt live chatten met potentiële werkgevers, meer informatie vinden en je CV achterlaten.

 • CARRIEREMARKT
 • VACATURES

FOOD & AGRI INSPIRATIE THEATER

Gedurende de hele dag vertellen jonge talenten over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Laat je door hen inspireren!

Host: Lydia van Rooijen, Boerderij

Lydia van Rooijen is sinds 2017 redacteur bij Boerderij. Haar ouders hebben een melkveebedrijf in Friesland en gecombineerd met de opleiding journalistiek is de match snel gemaakt. Ze omschrijft zichzelf graag als kritisch, nieuwsgierig, ambitieus en nodeloos enthousiast.

Lenny van Erp, HAS Hogeschool

“Digitale dieren – sensoren en data in de veehouderij”

Bio: Lenny van Erp – van der Kooij (1971) heeft Dierwetenschappen gestudeerd aan de WUR en is gepromoveerd bij Diergeneeskunde in Utrecht. Ze is gespecialiseerd in gedrag van landbouwhuisdieren en Precision Livestock Farming: het werken met sensoren, data en technologie in de veehouderij. Lenny is lector Precision Livestock Farming en docent-onderzoeker aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, en Visiting Professor of Practice aan Harper Adams University in Engeland. Lenny houdt van data, dieren en technologie, en met haar lectoraat wil ze veehouderijsystemen verbeteren voor dier, boer en omgeving.

Stijn Baan, Koppert Cress

“Let’s change the way we look at food!”

Bio: Stijn Baan is Marketing Communicatie Manager bij Koppert Cress, een familiebedrijf gespecialiseerd in cressen en eetbare bloemen en bladeren voor de gastronomie. Stijns persoonlijke missie is om de manier waarop we naar verse voeding en gezondheid kijken te veranderen.

Binnen onze sector zijn wij erg bezig met “wat” wij aan het doen zijn. “Hoe” wij opereren is voor de meeste mensen nog onbekend. In mijn verhaal richt ik mij voornamelijk op de “waarom” vraag. In vele gevallen zijn wij de essentie van onze sector vergeten. Ik geloof dat goed eten de essentie is van een gezond bestaan. Koppert Cress draagt hier op een eigenzinnige manier aan bij.

Sander Peltenburg, de Krekerij

“Werken aan de eiwittransitie: Een nieuwe keten met krekel en sprinkhaan”

Tijdens de presentatie zal Sander ingaan hoe de Krekerij is gestart en werkt aan de missie om Krekels en Sprinkhanen voor 2030 in Europa in het dagelijkse dieet te krijgen. 

Er wordt veel gesproken over de eiwittransitie. Er zijn echter weinig voorbeelden over hoe je van een initieel idee van het gebruiken van een nieuwe diersoort een daadwerkelijk voedselbedrijf opbouwt. Een toffe uitdaging waar sander inzicht zal geven op hoe ze met het team bij de Krekerij werken aan die nieuwe keten. 

Bio: Sander is een van de oprichters van Burgs Foods / De Krekerij. Binnen Burgs Foods maken we vleesproducten van Krekels en Sprinkhanen die we in ons Nederlandse dieet willen eten. Met de Krekerij willen we deze producten op een positieve manier in Nederland op het bord brengen. Sander heeft civiele techniek gestudeerd in Delft maar toen hij over de voordelen van insecten voor menselijke consumptie hoorde heeft hij de switch gemaakt naar de Agrifood sector. Inmiddels staat hij al twee jaar op rij in de Food 30 onder 30, is onderdeel van de Slow Food Youth Network Academy 2020 en won de Columbus trophy als meest innovatieve startup en onderneming tijdens de Horecabeurs BBB Maastricht. 

Koen van Boheemen, Wageningen Universiteit

“Past jouw carrière precies in de landbouw?”

 • Precisielandbouw: Meten is weten?!
 • Mechanisatie van morgen: Drones & Robotica


Bio:
Koen van Boheemen houdt zich bezig met het zo makkelijk mogelijk maken van precisielandbouw. Slim verzamelen van data, slim opslaan van data en slim inzetten van data zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Hij is sinds het afronden van zijn studie Biosystems Engineering in 2017 werkzaam als onderzoeker in precisielandbouw & Smart Farming aan Wageningen University & Research. Koen begeleidt 5 telers bij het in de praktijk brengen van precisietechnieken in de Nationale Proeftuin Precisielandbouw. Ook werkt hij aan het ontwikkelen van robots voor bijvoorbeeld selectieve onkruidbestrijding en het automatisch herkennen van ziektes en plagen in het veld. Naast zijn werk in Wageningen is Koen zelf ook nog akkerbouwer op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder.

Vincent van Wingerden, Microsoft

“Applied Artificial intelligence in agriculture”

Bio: Vincent is technisch architect bij Microsoft. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het bouwen van data- en machine learning oplossingen voor verschillende sectoren, waaronder ook de agrarische sector. Daar heeft hij zelfs de “Autonomous greenhouse challenge”, gewonnen. Daarnaast zijn zijn ouders nauw betrokken bij de eerste “floating farm” in Nederland (en de wereld).

Joris Lohman, Food Hub

“Een vliegende start als professional in de agri-food sector”

De stap van opleiding naar loopbaan is groot. Zeker in een tijd van transitie in de agrifood sector en onzekere economische tijden. Het belang van kennis over je toekomstige sector en met name een groot netwerk, is groot. Wacht niet met het bouwen van je netwerk tot je afgestudeerd bent! Joris Lohman neemt je mee in alle mogelijkheden om een vliegende start te maken met je carriere.

Bio: Joris Lohman (MSc.) is politicoloog en oprichter van Food Hub. Food Hub helpt bedrijven, overheden en professionals in de agri-foodketen bij te dragen aan de transitie van het voedselsysteem en de ontwikkeling van toekomstbestendige verdienmodellen. Joris is medeoprichter van de Taskforce Korte Keten en schrijft opiniestukken en essays voor onder andere de Volkskrant.

Maaike de Reuver, WeCanteen

Oprichtster We Canteen wilde gewoon lekkerder eten op de UvA

“Ineens waren we per ongeluk de eigenaren van een miljoenenbedrijf”

Maaike de Reuver richtte op haar 21e We Canteen op, een cateringconceptwaarbij in samenwerking met lokale ondernemers het catering aanbod wordt verzorgd in bedrijfsrestaurants. Het bedrijf begon vanuit frustratie over het cateringaanbod bij haar op de UvA, ze vond het eten er te ongezond en te duur. Na een reis naar Azië kwam ze samen met haar compagnon op het idee om een week lang op de UvA een foodcourt te creëren in samenwerking met lokale ondernemers. Die week werd een succes, We Canteen werd een hit. De Reuver en haar compagnon werden zelfs uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in de Nederlandse cateringindustrie. Inmiddels verzorgt We Canteen op 25 locaties in het land de dagelijks catering in samenwerking met ruim 300 lokale ondernemers. 

Bram Tijmons, PATS indoor drone solutions

“PATS – hoe drones in de tuinbouw een vlucht nemen”

Korte inhoud omschrijving:

 1. introductie van PATS – hoe is het idee ontstaan – hoe hebben we dat verder ontwikkeld en gefinancierd  – en waar heeft dit ons nu gebracht?
 2. Vervolgens de stap naar de business – waarom is dit het juiste moment voor onze technologie  – wat zijn trends – waar hebben weers behoefte aan – hoe speel je daar op in – en wat hebben we nu al bereikt?
 3. Q&A – ruimte voor vragen over onze geschiedenis – hoe en waar je met je eigen onderneming begint – hoe je dat financiert etc.

Bio: Bram is de CEO van PATS Indoor Drone Solutions. Hij rondde in 2013 zijn Master Business Administration af aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit). Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben bij een internationaal automatiseringsbedrijf richtte hij PATS samen met twee alumni van de TU Delft op in 2018. Samen met het PATS-team wil hij de gewasbeschermings markt opschudden met hun innovatieve oplossing voor automatische, effectieve en duurzame insectenbestrijding. PATS is gevestigd in Delft (NL), op steenworp afstand van het Westland (2.300 hectare glas), en zit dus dicht bij haar klanten.

Annemieke Rexwinkel, DeVerbinders

 

Hoe valt jouw CV op?”

Met kleurtjes en allerlei lettertypen? Nee, Als je weet dat veel CV’s eerst door een computer wordt gescreend dan heeft dit niets met emotie te maken. Zorg dat jouw CV geen opsomming wordt van wat je hebt gedaan, wat als student heb je niet veel werkervaring in te vullen, maar geef aan wat je meerwaarde gaat worden. Een CV waar jouw vakkennis en inzet vanaf knalt! Een CV dat de taal spreekt van het werk wat jij ambieert en waarvan een werkgever dus denkt: “Die MOET ik spreken!”

Bio: Annemieke Rexwinkel, reeds 20 jaar werkzaam in het HR vak met als specialisatie Arbeidsmobiliteit en van Werk naar Werk trajecten. Trainer en Mede-eigenaar van De Verbinders. Dit bestaat uit een werkgeversplatform in de regio Arnhem-Achterhoek-Liemers en trainingsbureau gericht op arbeidsmarkttrainingen (www.deverbinders.nl)

Lars Gierveld, Kumasi drinks

 “Van documaker naar sapjesmaker!”

 

Wereldwijd werken er zo’n 40 tot 50 miljoen boeren in de cacao-industrie. Deze industrie kenmerkt zich niet alleen door structurele armoede, maar óók door voedselverspilling. Kumasi Drinks zet zich in voor de strijd tegen voedselverspilling en voor hogere inkomens voor cacaoboeren. Lars Gierveld (bekend van RamBam) neemt jullie mee in zijn verhaal.

Bio: Lars Gierveld (Groenlo 1981) is een Nederlands presentator en documentaire maker. Lars kreeg landelijke bekendheid nadat hij het programma RamBam presenteerde.

Gierveld studeerde televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

 

PRESENTATIES

Wil jij weten hoe het is om aan de slag te gaan bij één van onze partners, of hoe het is om als pas afgestudeerde te starten in het binnen- of buitenland? Tijdens de presentaties komen een aantal interessante jonge sprekers naar voren die hun verhaal met je delen. Uiteraard kun je ze ook vragen stellen.

Student: Jornt Elgersma

Ik studeer aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik doe de opleiding AD Melkveehouderij en wil hierna de 4-jarige bachelor Dier- en Veehouderij graag afronden. Thuis hebben wij een boerderij met zo’n 70 melkkoeien. Wij boeren in het mooie Gaasterland (Zuid-Friesland, Harich, nabij Balk) met veel boeren in de omgeving. 

Vorig jaar ben ik op boerderijstage geweest in Litchfield, Connecticut op ongeveer 2 uurtjes van New York City. Voor de opleiding moesten we 9 weken naar het buitenland op stage op een boerderij. Ik heb dit via Stichting Uitwisseling (SUSP) geregeld. Toen ik daar aankwam, begin augustus, had ik heel iets anders verwacht. In Nederland zijn we voornamelijk gefocust op een hoge melkproductie per koe en in de Verenigde Staten is dit niet veel anders. Echter wel op het bedrijf waar ik mijn stage had. Alles gaat daar om genetica. Op de veekeuringen de beste zijn is het belangrijkste, dus het exterieur is eigenlijk belangrijker dan de productie.

Adviseur: Ramon Klaassens

In 2010 heb ik de opleiding Agrarische Bedrijfskunde afgerond aan het Van Hall Larenstein. Gedurende het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een jaar gewerkt bij een landelijke accountantsorganisatie. Op basis van deze ervaring had ik gekozen om na mijn opleiding mijn eigen bedrijf te beginnen. Dat is altijd een droom geweest en het leek me toen een mooi moment om daar mee te starten. Na een periode samengewerkt te hebben met een paar collega’s in een adviesbureau voor de melkveehouderij, ben ik in 2015 zelfstandig verder gegaan. Sindsdien heb ik het bedrijf uitgebouwd tot de advies- en coachingspraktijk voor de agrarische sector naar wat het nu is. Dit is niet allemaal vanzelf gegaan en hier zijn vele samenwerkingsverbanden en goede begeleiding voor nodig geweest om te bepalen en te komen tot waar ik nu sta. Dit was een interessant traject die de aankomende jaren zich verder zal ontwikkelen. Heb je vragen of wil je meer weten? Ik vertel je hier graag meer over tijdens mijn presentatie op de Food & Carrièredag 2020.

Student: Jelle van Stee

Hallo mij naam is Jelle van Stee. Ik ben 24 Jaar jong en ik woon al weer 3 Jaar in Southern Alberta Canada. Hier ben ik werkzaam op een feedlot. Wij hebben ruimte voor zo’n 4600 stuks rundvee.  

Mijn taak op de feedlot is de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Bijvoorbeeld checken op ziektes en het  behandelen van de zieke dieren. Ook doe ik aan de aankoop van vee en ben dus regelmatig te vinden op de auction market. 

Adviseur: Marlous Mens

Marlous Mens – sinds 1-1-2000 werkzaam als directeur Stichting Uitwisseling. Daarvoor zeven jaar werkzaam geweest als projectleider Europese actieprogramma’s en coördinator buitenland stages.

Heeft o.a. de contacten met de Nl scholen en buitenlandse partners van de stichting in haar portefeuille.

Over de grens? Vele mogelijkheden voor zowel stage als werk.

Stichting Uitwisseling bespreekt, ondanks Corona de stage- en werk mogelijkheden per land.  

Aan de orde komt:

 • Achtergrond Stichting Uitwisseling: expert op het gebied van internationale stages sinds 1949
 • Zoeken op basis no cure no pay
 • Voorwaarden bij annuleren
 • Vereisten
 • Beloningen
 • Huisvesting
 • Vangnet ter plaatse

Recruiter: Anneke van der Meulen

Ontdek je talent!

In mijn functie als recruiter bij Aeres Agree ben ik op zoek naar de juiste match tussen professionals en opdrachtgevers binnen de agrarische sector. Mijn affiniteit met de agrarische sector en belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling zorg ik ervoor dat ik een prettige gesprekspartner ben voor beide partijen. Tijdens de Food en Agri Carrière Dag ga ik met je het gesprek aan om je talent te ontdekken.

Korte bio:

Na de havo te hebben afgerond, koos ik voor de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik ben niet afkomstig van een agrarisch bedrijf, maar was er wel vaak te vinden en raakte daardoor geïnteresseerd in de sector. Na het afronden van mijn opleiding deed zich de kans voor om als recruiter aan de slag te gaan. In mijn werk haal ik veel voldoening uit het begeleiden van kandidaten naar hun (eerste) leuke baan.  

t.

WORKSHOPS

Verbeter je skills die je verder helpen in jouw carrière tijdens praktische workshops bijvoorbeeld:

 • CV CLINIC
  Hoe verwerk jij je kennis en ervaring in een krachtige cv? In de CV Clinic krijg je waardevolle tips van een professionele recruiter.De tips helpen je in het schrijven en vormgeven van een cv dat eruit springt ten opzichte van je concurrenten.
 • TALENT MASTERCLASS
  Tijdens de interactieve Talent Masterclass ontdek je jouw talenten hoe je deze voor je kunt laten werken.
Guerilla solliciteren

Deze workshop wordt verzorgd door de Loopbaanlounge.

Anders kijken naar de arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt kan een jungle zijn. Kom en ontdek hoe jij jouw droombaan kunt veroveren. De baan waar je fluitend naar toe gaat.

De veranderde sollicitatiemarkt vraagt namelijk om andere sollicitatiestrategieën. Tijdens de workshop ‘Guerrilla Solliciteren’ leer je niet alleen op een nieuwe manier naar jezelf en jouw arbeidsmarkt te kijken en maar vooral hoe jij jezelf op een doeltreffende, authentieke en stoere manier kunt presenteren. Kortom: solliciteren met hoofd, hart én ballen!
Want… het is wel jouw jungle!

Na het webinar ontvang je een aantal handige tools om jouw eigen sollicitatiecampagne te starten.

Winnen met LinkedIn

Deze workshop wordt verzorgd door de Loopbaanlounge.

Leer tijdens het webinar ‘Winnen met LinkedIn’ van de Loopbaan Lounge hoe je LinkedIn effectief kunt gebruiken bij het netwerken, profileren en solliciteren.

LinkedIn biedt handige mogelijkheden om jouw persoonlijke arbeidsmarkt in kaart te brengen. Hoe zet je je netwerk in, hoe maak je een goed LinkedIn-profiel, wat is de kern van wat jij te bieden hebt, hoe breng je je kansen op de arbeidsmarkt in kaart?

Na het webinar ontvang je een checklist en stappenplan om ook te kunnen ‘Winnen met LinkedIn’.

 

Zo vind je een baan!

Deze workshop wordt verzorgd door de Sollicitatiedokter.

Als iemand weet wat een goede sollicitatie is, is het Dorien Waasdorp. Als HR-manager en adviseur neemt ze personeel aan voor grote multinationals, daarnaast helpt ze als loopbaancoach werkzoekenden met het vinden van een nieuwe uitdaging. Haar webinar ‘Zo vind je een baan!’ zit vol tips voor de moderne sollicitant.

Voor het webinar heeft Dorien wetenschappelijk onderzochte arbeidsmarktdata van de Intelligence Group vertaald naar praktijkgerichte sollicitatietips. Na het volgen van deze webinar schrijf je een perfect cv en een onweerstaanbare motivatiebrief. Je weet na afloop ook hoe je moet netwerken en waar je goede vacatures vindt.

Ontdek je talent

Deze workshop wordt verzorgd door de Loopbaanlounge.

Je talent is je meest kostbare bezit. Het webinar ‘Ontdek je Talent’ moedigt je aan om je eigen talent te leren kennen en het met plezier in te zetten.

Ieder mens heeft en is een uniek talent. Door te werken vanuit je talent ga je je vooral focussen op dingen waar je van nature goed in bent. Een talent overstijgt dus het niveau van gewone vaardigheden en is daardoor jouw sleutel naar succes.
Na het webinar ontvang je ons werkboek ‘Ontdek je Talent’.

COACHINGSESSIES

Er staan allerlei coaches voor je klaar waarmee jij 1-op-1 een afspraak kunt maken. Je kunt ze van alles vragen over hun werk, advies vragen of bijvoorbeeld je CV laten zien zodat zij met tips kunnen komen hoe je je CV nog beter kunt maken.

Coach: Rebecca Kwakman

Rebecca Kwakman is content manager voor de internationale agri-vakbladen van Misset Uitgeverij. Sinds kort is ze afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze zich tijdens haar onderzoeksmaster in Internationale Relaties heeft gespecialiseerd in agri en bioveiligheid. Heb jij wereldwijde ambities, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan helpt zij je graag verder.

Coach: Koen van Boheemen

Koen van Boheemen werkt bij de WUR aan onderzoek naar nieuwe precisielandbouwtoepassingen om onze landbouwsector nog efficiënter en duurzamer te maken. Ben jij geïnteresseerd in high-tech toepassingen maar zit je ook graag met je handen in de klei, dan zouden precisielandbouw en alle aspecten die daar bij komen kijken jouw enthousiasme goed kunnen gebruiken! Koen helpt je graag om jouw plekje te vinden!

Coach: Astrid Sportel

Astrid Sportel is sinds 5 jaar docent/coördinator voor MBO veehouderij bij het Zone College in Almelo. Voorheen was zij samen met haar echtgenoot zelfstandig ondernemer in de landbouwmechanisatie en agribusiness. Zij houdt zich nu vooral bezig met loopbaanbegeleiding en de buitenlandstages die daaraan bijdragen. Ben jij aan het onderzoeken wat je wilt tijdens of na je opleiding en kun je daar een sparring partner voor gebruiken, dan wil zij graag met je meedenken. 

Coach: Wilma van Huit-Meijers

Wilma van Huit-Meijers is HR Manager bij Misset Uitgeverij, heeft jarenlange ervaring op het gebied van Human Resources. Voor vragen/tips rondom solliciteren of info over hoe een dergelijk proces er in de praktijk uit ziet, kun je bij haar terecht. Maar ook voor andere vragen op het gebied van HR ben je welkom bij haar.

Coach: Iris Jonker

Iris Jonker is docent bij het team Dier- en Veehouderij op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Als docent vervult ze taken zoals lesgeven, het begeleiden van studenten bij opdrachten en projecten en ze is daarnaast studieloopbaan coördinator. Heb je vragen over studeren of over het voorbereiden op jouw loopbaan? Dan kun je bij haar terecht, kortom voor vragen over persoonlijke loopbaanbegeleiding.

Coach: Bas van Hattum

Bas van Hattum is hoofdredacteur en teamlead van TREKKER, het mechanisatiecluster bij Misset Uitgeverij. Bas studeerde landbouwtechniek en heeft altijd zijn passie en hart mogen volgen. Maar dat alleen is niet voldoende om jezelf een stapje verder te brengen in de (werk) carrière. . Wil jij ook graag je passie volgen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of twijfel je over het feit waar je echte passie zit? Wellicht kan Bas je verder brengen en richting geven in waar jij ooit graag wil staan.

Coach: Anke van den Dungen

Anke van den Dungen heeft jarenlange ervaring als HR adviseur binnen diverse organisaties. Ben je op zoek naar tips & tricks hoe jouw sollicitatiebrief of CV er het beste uitspringt? Of zou je graag willen sparren ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Neem dan contact met haar op en ze helpt je graag verder!

INSPIRATIE BIOSCOOP

Hier vind je alle tips en tricks voor een mooi CV, hoe je een sollicitatie aan moet pakken, je motivatiebrief kunt schrijven of een elevator pitch kunt voorbereiden. Scroll zelf door de video’s en vergroot je kennis.

PARTNERS

Wie wil jij ontmoeten op 4 december?

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van