PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag van alles te doen. Het complete programma van vrijdag 18 maart vind je hier.

Inspyrium Cuijk – van 10:00 tot 15:00

Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie

CARRIEREMARKT

De carrièremarkt vormt het hart van de Food & Agri Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Je kunt live chatten met potentiële werkgevers, meer informatie vinden en je CV achterlaten.

 • CARRIEREMARKT
 • VACATURES

FOOD & AGRI INSPIRATIE THEATER, DE ARENA

Gedurende de hele dag vertellen jonge talenten over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Laat je door hen inspireren!

Host: Lydia van Rooijen, Food&Agribusiness

Lydia van Rooijen is sinds 2017 redacteur bij Food&Agribusiness/Boerderij. Haar ouders hebben een melkveebedrijf in Friesland en gecombineerd met de opleiding journalistiek is de match snel gemaakt. Ze omschrijft zichzelf graag als kritisch, nieuwsgierig, ambitieus en nodeloos enthousiast.

11:30, Lars Gierveld, Kumasi

Voor het programma onderdeel “Kumasi – Taste it don’t waste it. Van restproduct naar frisdrankje.” Is het essentieel dat jullie voor aankomst dit account even volgen op Instagram! (@kumasi_drinks)

10:30, Caroline van der Plas, BBB

Je kunt alles bereiken wat je wilt, als je maar blijft geloven in je missie, je stip op de horizon en je niet laat afleiden door randzaken. Caroline van der Plas, bewees dat op 17 maart 2021, toen ze met slechts een HAVO-diploma op zak, een zetel behaalde met BoerBurgerBeweging, in de Tweede Kamer. Hoe deed ze dat? En wat was daar voor nodig? Ze legt het tijdens deze inspiratiesessie uit.

12:30, Willem Cranenbroek, Me-At

De toekomst van vleesvervangers en hoe hierop in te spelen.

Vion is een top 100 food bedrijf met een lang trackrecord in de vlees industrie.

Waarom besloot het bedrijf in 2019 te investeren in vleesvervangers en wat is de visie op de markt en de toekomst.

Wat kunnen we nog verwachten op korte en lange termijn?

13:30, Wybren Wartena en Annelinde Reiling , Lely

Werken bij Lely, een sneak peak!

Wybren Wartena en Annelinde Reiling vertellen over hoe ze bij Lely zijn gekomen, de stappen die ze hebben gemaakt en een inkijkje in de gave projecten waaraan zij mogen werken!

11:00, Ingrid Jansen, Stimuland

In de politiek of toch niet?

De uitbraak van de klassieke varkenspest in 1997 was voor Ingrid Jansen (37) een kantelpunt. Het bedrijf van haar ouders werd ernstig geraakt en vanaf dat moment wist ze het zeker: vechten voor een betere positie voor de varkenshouders en boeren in algemene zin door minister van Landbouw te worden.

Hoewel ze geen minister is geworden, was dat voor haar wel haar kompas op basis waarvan ze haar keuzes heeft gemaakt. Zo studeerde ze bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ze gewerkt als (senior) beleidsmedewerker op o.a. het terrein van landbouw in het Europees Parlement, ministerie van Financiën en de Tweede Kamer. Vervolgens werd ze voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Ruim drie jaar geleden heeft ze gekozen voor een hele andere richting, waarbij ze veel dichter bij de plattelandsbewoners en de agrarische ondernemers staat in Noordoost-Nederland in de rol van directeur bij Stichting Stimuland. Ook slaat ze de wetenschappelijke weg in: Ingrid gaat promoveren op de landbouwtransitie vanuit een bestuurskundig perspectief. Waarom heeft zij gekozen voor een hele andere route terwijl een politieke carrière zo voor de hand lag?

13:00, Robert ten Kate, LTO Nederland

Robert ten Kate (27) is zoon van melkvee-ouders, maar werd – in tegenstelling tot zijn tweelingbroer – door gebrek aan talent en interesse geen bedrijfsopvolger. Wilde vroeger alles worden, van handballer in Barcelona tot auto-ontwerper, maar studeerde op zijn 21ste veel te moeiteloos af op HBO Communicatie met als enige ambitie: mijn communicatiekwaliteiten inzetten voor de agrarische sector. Met veel vallen en opstaan werkte hij zich – via 4,5 verschillende banen in 6 jaar – op, van nachtdiensten in een distributiecentrum tot communicatieadviseur bij LTO Nederland. Wat waren de cruciale kantelpunten op die route?

 

FOOD & AGRI INSPIRATIE THEATER, DE SCHOOLBUS

Gedurende de hele dag vertellen jonge talenten over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Laat je door hen inspireren!

Host: Iris Hofman, Food&Agribusiness

11:30, Jan Mark de Horn, Van Hessen

Traineeship at Van Hessen, where different worlds meet

Omdat er voor het specialistische werk bij Van Hessen geen standaard opleiding is, werken we al jaren met speciale trainee programma’s om nieuwe talenten intern op te leiden. Een intensief maar zeer leerzaam traject wat je letterlijk de verschillende werelden van voor en achter de schermen van Van Hessen en haar producten & processen laat zien. Jan Mark de Horn, in 2020 gestart als trainee bij Van Hessen, neemt je in een half uur mee in de wereld van Van Hessen. De ene dag staat Jan Mark hij in de USA voor een groep zeer ervaren medewerkers een nieuwe innovatie te presenteren en de volgende dag neemt zijn interne begeleider hem mee naar een belangrijke klantbespreking en enkele weken later vliegt hij de wereld over om in onze darmlokalen processen te onderzoeken en te optimaliseren. Met welke verwachtingen kwam Jan Mark bij Van Hessen en hoe ervaart hij dit traineeship tot heden? Volg de workshop en zie hoe verschillende werelden elkaar ontmoeten binnen Van Hessen. 

 

10:30, Bas van Hattum | TREKKER

Machines en trekkers testen: zo werkt dat in de onafhankelijke journalistiek.

Wat is de waarde van onafhankelijke journalistiek.

Hoe weet je wat je leest ook klopt en echt onafhankelijk is?

Of is alles ondoorzichtig gesponsord door derden?

En waarom is werken in de journalistiek de leukste baan op deze aardbol?

In deze sessie zoomt Bas van Hattum in op de structuren achter de georganiseerde onafhankelijke journalistiek met als centraal punt de mechanisatie en automatisering en hoe je een test van een landbouwmachine of -trekker opzet?

Lees je vast in op de website van Trekker Magazine of Boerderij-Mechanisatie 

12:00, Marlous Mens, Stichting Uitwisseling

Stap uit je comfort zone: Ga eens een tijdje naar het buitenland!

Cultuurverschillen – hoe is het als je in een ander land bent

Over hoe je jezelf presenteert aan een bedrijf  (een cv in Amerika moet er anders uitzien dan wanneer je naar Duitsland gaat)

Hoe bereid je jezelf voor: wat ga je halen? Laat niet alles over je heenkomen maar bedenk wat je wilt!

Oriënteer jezelf vooraf:  Wat is belangrijk in je ervaring? Land, bedrijf, mensen, kennis, toekomst, vakantie?

Wat kan SUSP voor je betekenen als goede bemiddelaar?

13:30, Marijn Vermeulen, LTO Noord

Wat is toch die aantrekkingskracht van de agrarische sector?

Marijn Vermeulen (30 jaar) is ‘akkerbouwdochter’ en trots dat het bedrijf wordt overgenomen door haar broer(s). Wilde in haar puberteit weinig te maken te hebben met de agrarische sector, over aardappels hoorde ze thuis al voldoende. Wat trok haar na haar studie commerciële Economie en Master Organisatiewetenschappen tóch weer terug naar die sector en waarom ziet ze zichzelf nu nooit meer wat anders doen? Marijn vertelt je graag over haar keuzes, het verbreden van je blik en waarom (volgens haar) de voedsel/ agrarische sector zo’n aantrekkingskracht heeft op mensen.

11:00, Koen Lentfert, Digital Food Factory

Digital Food Factory

Dé plek waar food, digitalisering, tech & design samenkomt; dat is de Digital Food Factory in Enschede. Met drie bedrijven onder één dak werken ze samen met klanten aan oplossingen voor uitdagende vraagstukken in de food- & agri business; één van de meest belangrijke & innoverende sectoren in Nederland! Koen Lentfert neemt je mee in de wereld van de Digital Food Factory; van de young profs die het mogelijk maken, tot business development, 3D visualisaties en verpakkingsontwerp.

 

12:30, Wouter Ubbink, Nationale Jeugdraad

Internationale vertegenwoordiger in voedseldebat

De ingewikkelde relatie tussen mens en natuur

Wouter is recent verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel. Hij vertegenwoordigt de belangen en ideeën van jongeren bij voedsel- en biodiversiteitsconferenties van de Verenigde Naties.

De natuur is erg belangrijk voor de mens: zonder natuur geen voedsel, schoon water en medicijnen. Hoe is de relatie tussen mens en natuur veranderd over de tijd? En hoe kunnen we profiteren van de natuur zonder haar kapot te maken, nu en in de toekomst?

 

WORKSHOPS

Verbeter je skills die je verder helpen in jouw carrière tijdens praktische workshops bijvoorbeeld:

 • CV CLINIC
  Hoe verwerk jij je kennis en ervaring in een krachtige cv? In de CV Clinic krijg je waardevolle tips van een professionele recruiter.De tips helpen je in het schrijven en vormgeven van een cv dat eruit springt ten opzichte van je concurrenten.
 • TALENT MASTERCLASS
  Tijdens de interactieve Talent Masterclass ontdek je jouw talenten hoe je deze voor je kunt laten werken.
10:45, Doen waar je blij van wordt | Loopbaan Lounge

Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen?

Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch natuurlijk, maar toch is het goed te weten wat jouw passie en missie is. Mensen die dit weten, werken een stuk gemotiveerder. Kun je je voorstellen wat dit met je leven doet?

Tijdens de workshop Ontdek je passie ga je niet alleen op zoek naar jouw passie en missie, je komt er ook achter wat jouw unieke bijdrage is en hoe jij straks fluitend naar je stage of werk gaat.

Wedden dat je straks met meer plezier en motivatie aan de slag gaat?

11:30, De WOW-factor | Loopbaan Lounge

Hoe presenteer jij jezelf in je netwerk of tijdens een carrièredag?
Netwerken klinkt spannend, maar we doen het eigenlijk overal: op een verjaardag, in de collegezaal, in de kroeg. Je maakt een praatje en vertelt wie je bent. Maar als je op zoek gaat naar een baan, dan opeens sla je dicht of voel je je ongemakkelijk.

Op deze momenten is het goed om te weten hoe jij je gunfactor optimaal kan inzetten, hoe je gedrag positief kunt beïnvloeden en het WOW-effect kunt creëren.

12:15, Guerrilla Solliciteren | Loopbaan Lounge

De arbeidsmarkt kan een jungle zijn. Kom en ontdek hoe jij jouw droombaan kunt veroveren. De baan waar je fluitend naar toe gaat.

De veranderde sollicitatiemarkt vraagt namelijk om andere sollicitatiestrategieën. Tijdens de workshop ‘Guerrilla Solliciteren’ leer je niet alleen op een nieuwe manier naar jezelf en jouw arbeidsmarkt te kijken en maar vooral hoe jij jezelf op een doeltreffende, authentieke en stoere manier kunt presenteren.

Kortom: solliciteren met hoofd, hart én ballen!
Want… het is wel jouw jungle!

Als deelnemer van de workshop ontvang je ook een set handige loopbaankaarten.

13:00, GOALdigger: Doelen, voornemens en gewoontes | Loopbaan Lounge

Je energieker voelen, afvallen, stoppen met uitstellen, een goede conditie hebben, stoppen met roken: vind jij het lastig om deze doelen te behalen én vast te houden? Dan ben je niet alleen.

Je doel behalen én behouden betekent dat je oude gewoontes moet afleren en nieuwe gewoontes moet aanleren. Hoe doe je dat?

Gewoontes veranderen betekent dat je je gedrag moet veranderen. Bewust je gedrag veranderen vereist wilskracht. Maar met wilskracht alleen kom je er niet. Hoe maak je handig gebruik van je beperkte hoeveelheid wilskracht om je gewoontes ten goede te veranderen? En hoe train je je wilskracht?

Hoe graag we ook willen geloven dat we zelf onze keuzes bepalen, de werkelijkheid is dat we in hoge mate worden beïnvloed door de omgeving. Van je sociale kring tot de programma’s op tv, van de indeling van de supermarkt tot de indeling van ons huis. Hoe kan je dit in je voordeel gebruiken?

We bespreken o.a.
· Wat er nodig is voor gedragsverandering?

 • Hoe je jezelf op de rit houdt?
 • Op welke manier je door je omgeving wordt beïnvloed?
 • Hoe je de omgeving aanpast aan je doel?
 • Waarom wilskracht alleen niet genoeg is?
 • Hoe je wilskracht traint?
 • Hoe je een (goede) gewoonte aanleert?
 • Hoe je een (slechte) gewoonte afleert?
 • Hoe je ontdekt welke prikkels leiden tot ongewenst gedrag?
 • Welke negatieve prikkels je eenvoudig kunt vermijden?
13:45, Je cv is je visitekaartje | Loopbaan Lounge

Als je solliciteert moet je bijna altijd een curriculum vitae (cv) meesturen. Na deze interactieve workshop heb je een cv dat je als professional met een gerust hart kunt aanbieden bij je toekomstige werkgever.

Je leert onder andere hoe je je personal brand, toekomstvisie en expertise kunt verwerken in je cv.

Wat krijg je?
• Je krijgt tips die zorgen dat jouw cv positief opvalt tussen andere cv’s waardoor je bij gelijke geschiktheid de voorkeur krijgt.
• Je leert hoe je je cv nog beter kunt afstemmen op de vacature en hoe je de taal van de vacature moet spreken
• Inzichten hoe recruiters en selecteurs kijken naar je sollicitatiestukken en wat ze wel of juist niet belangrijk vinden
• Je krijgt toegang tot een bibliotheek met diverse cv templates waardoor je grafisch nog beter voor de dag komt
• Je leert hoe je je cv duidelijk en efficiënt houdt zodat de juiste zaken opvallen.

PARTNERS

Wie wil jij ontmoeten op 18 maart?

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van

De Food & Agri Carrièredag is verplaatst! 18 maart 2022.
Gezien de verscherpte maatregelen die afgelopen vrijdag zijn doorgevoerd, hebben wij besloten de Food en Agri Carrièredag te verplaatsen naar 18 maart 2022. Heel jammer maar voor nu het meest verstandige besluit. We gaan er in ieder geval op 18 maart een fantastische dag van maken en zien uit naar je komst!