PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag is een groot aanbod aan activiteiten. De carrièremarkt vormt het hart van de Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Naast het netwerken, heb je de mogelijkheid om verschillende workshops en lezingen te volgen. Hieronder vind je het volledige programma. Klik hieronder om het programma van de verschillende arena’s te bekijken:

Iris Hofman

Iris Hofman

AV-redacteur

Iris Hofman creëert dagelijks video en audio content voor de food- en agrisector. Dit doet zij voornamelijk voor Boerderij en Food&Agribusiness, maar ook voor internationale merken in de agrarische sector. Ze is zowel voor als achter de camera te vinden en reist het hele land door om alle aspecten in de sector te belichten.

Tijdens de Food&Agri Carrièredag zal zij host zijn van Arena 2. Zij zal het gesprek met onderstaande sprekers leiden en zorgen dat de juiste vragen gesteld worden. Wil je meer weten over Iris? Spreek haar dan ook gerust aan tijdens de Carrièredag.

10.30 – 11.00 uur

Wietske Witteveen

Wietske Witteveen

Directeur Eurofins Food, Feed en Water Benelux

Waarom vandaag de start van iets nieuws is

11.00 – 11.30 uur

Chloé Rutzerveld

Chloé Rutzerveld

Food Designer | Food Futurist

Anders kijken en denken over voedsel 

Als Food Designer bevraagt en onderzoekt Chloé Rutzerveld nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Ze vertaalt multidisciplinair onderzoek naar speculatieve toekomstscenario’s voor de implementatie van nieuwe voedsel technologieën in de maatschappij.

In 2018 publiceerde Chloé haar eerste boek: Food Futures – How Design and Technology can Reshape our Food System.

Op de Food en Agri Carriere dag vertelt Chloé over hoe en waarom ze hiermee begonnen is, hoe haar ontwerpstudio de afgelopen 8 jaar veranderd is, en wat dromen voor de toekomst zijn.

www.chloerutzerveld.com
www.instagram.com/chloerutzerveld/

this presentation is given in english.

11.30 – 12.00 uur

Thijs Hunink

Thijs Hunink

Rundveespecialist bij De Heus

Eigen kansen creëren binnen een succesvol familiebedrijf

Het succes van De Heus is niet alleen te danken aan het ondernemerschap van de familie De Heus, maar ook aan die van de medewerkers. Door ruimte te bieden aan eigen initiatief en medewerkers de kans te geven om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hen hier het volste vertrouwen in te geven, heeft het bedrijf de afgelopen jaren een zeer succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Hoe dit werkt en waarom het zo fijn is om daar onderdeel van uit te maken, vertel ik, Thijs Hunink in deze inspiratie sessie. Zo kom je erachter waarom ik als Nederlandse Rundveespecialist lunch met de Landbouw minister van Uganda, heb gegamed met de directie en hoe ik het voor elkaar heb gekregen om mijn eigen podcast te mogen maken.

12.00 – 12.30 uur

Berend Eberson

Berend Eberson

Co-Founder Grüntenboer

Food Start-up Grünten: van “groente-pap concept” tot Veggie Oats op het schap

Berend zal een presentatie geven over de ’pain’ die hijzelf ervoer, waarom hij Veggie Oats in de markt wilde zetten en hoe hij dat vervolgens is gaan uitvoeren. Berend zal meer vertellen over hoe hij Grünten gestart is en hoe zij dat uitgebreid hebben tot wat het nu is, welke valkuilen hij allemaal in gestapt is en welke hurddles zij hebben moeten overwinnen. Denk jij erover na om je eigen foodbedrijf te starten? Stel dan ook zeker je vragen aan Berend. 

12.30 – 13.00 uur

Bram Tijmons

Bram Tijmons

CEO & co-founder - PATS Indoor Drone Solutions

“Vision & Bat-like drones, a peek into the future of insect control in greenhouses”

De glastuinbouw staat voor grote uitdagingen, en de duurzame bestrijding van plaaginsecten is er daar een van. Gelukkig zijn er steeds meer nieuwe oplossingen en innovaties die plaagbestrijding automatiseren en verduurzamen. Robots en data spelen een cruciale rol in deze transitie. In deze presentatie nemen we je mee in de ontwikkelingen en lessen van start-up PATS. Zij zijn begonnen met vleermuisachtige drones die op plaagmotten jagen, maar ondertussen zijn er verschillende interessante ontwikkelingen gaande en eerste oplossingen op de markt. Ook laat Bram Tijmons, een van de oprichters, je ook zien wat er vandaag al kan. We beloven (motten)confetti! Kom je ook?

this presentation is given in english.

13.00 – 13.30 uur

Joppe Fransen

Joppe Fransen

Marketing Manager bij Pali Group

Make it work

PALI Group is één van de grootste veehandelsorganisaties en vleesproducenten van Europa.

Een sector die volop in beweging is futureproof maken. Wat komt hierbij kijken? Dit vraagt om nieuwe inzichten, talent en een sterk DNA.
Dit geldt voor de sector maar zeker ook voor de PALI Group. Ik neem je graag mee in de impact die dit heeft voor ons bedrijf.

Hoe maken we dit mogelijk en vooral welke kansen biedt dit?

13.30 – 14.00 uur

Lieke Luiten en Mariëlle Sol

Lieke Luiten en Mariëlle Sol

Ruwvoerspecialist en Teeltadviseur bij DLF

De werknemersreis bij DLF

DLF is wereldwijd actief in de ontwikkeling en verkoop van gras- en klaverzaden en zaden voor andere gewassen zoals suiker- en voederbieten. Met een marktaandeel van 50% in Europa en 30% wereldwijd, is DLF de absolute leider in de markt voor graszaden voor de agrarische en (professionele) gazonmarkt.

Er is een grote kans dat het vlees of de zuivelproducten die je consumeert, zijn geproduceerd door koeien die onze voedergewassen hebben gegeten. Als je van sport houdt, heb je ongetwijfeld je favoriete team al eens zien scoren op een sportveld dat is ingezaaid met een van onze mengsels, Als je houdt van tuinieren is ook hier de kans groot dat het graszaad waarmee je gazon is aangelegd uit een DLF-zak komt.      

Lieke Luiten en Mariëlle Sol zijn nu ruim een jaar werkzaam bij DLF. Lieke is vorig jaar oktober bij ons begonnen in de toen nieuwe functie van Ruwvoerspecialist binnen de afdeling Sales Benelux. Mariëlle startte vorig jaar juni in de functie van Teeltadviseur die ze overnam van een zeer ervaren collega.

Lieke en Mariëlle zijn beide zonder relevante ervaring gestart in een uitdagende job met veel verantwoordelijkheden. Vanuit dit perspectief, nemen ze je mee op hun reis in de wereld van DLF. Ze delen met jou hun eerste ervaringen, leermomenten en hun tegenslagen en successen en vertellen ook over hun ambities en drijfveren. Zonder twijfel hebben ze ook goede tips voor de studenten die binnenkort gaan afstuderen en die zich oriënteren op een baan die bij hun past.  

14.00 – 14.30 uur

Rene Koerhuis

Rene Koerhuis

Eigenaar Q-rious Marketing en Communicatie en freelance editor

Kies voor een toekomst in de robotisering

René Koerhuis studeerde in 1998 af aan Wageningen Universiteit en is redacteur voor onder meer Boerderij, Future Farming en TREKKER. Hij schrijft al ruim 10 jaar vol passie over precisielandbouw, autonome voertuigen en veldrobots en vertelt over het potentieel dat robotisering wereldwijd wordt toegedicht. Hoe ontwikkelt de markt zich en wat betekent dat voor studenten en young professionals? Laat je door hem verrassen!

this presentation is given in english.

ONZE PARTNERS 

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van