PROGRAMMA

Op de Food & Agri Carrièredag is een groot aanbod aan activiteiten. De carrièremarkt vormt het hart van de Carrièredag. Hier kun je de hele dag kennismaken met de beste werkgevers in de food-, agri- en hortibusiness en ontdek je de vacatures. Naast het netwerken, heb je de mogelijkheid om verschillende workshops en lezingen te volgen. Hieronder vind je het volledige programma. Klik hieronder om het programma van de verschillende arena’s te bekijken:

Iris Hofman

Iris Hofman

AV-redacteur

Iris Hofman creëert dagelijks video en audio content voor de food- en agrisector. Dit doet zij voornamelijk voor Boerderij en Food&Agribusiness, maar ook voor internationale merken in de agrarische sector. Ze is zowel voor als achter de camera te vinden en reist het hele land door om alle aspecten in de sector te belichten.

Tijdens de Food&Agri Carrièredag zal zij host zijn van Food Theater. Zij zal het gesprek met onderstaande sprekers leiden en zorgen dat de juiste vragen gesteld worden. Wil je meer weten over Iris? Spreek haar dan ook gerust aan tijdens de Carrièredag.

11.00 uur – 11.30 uur

Daan Wagter

Daan Wagter

Global Commercial Product Manager for Natural Emulsifiers | AAK

“Uniek Gepositioneerd, Wereldwijd Nodig: Ben Jij Klaar om de Voedingsindustrie te Transformeren?”

“Ben je klaar om een game-changer te zijn in de voedingsmiddelenindustrie? Ontdek waarom jouw opleiding in voedingsmiddelen je een ‘unfair advantage’ geeft in een wereld die schreeuwt om beter, duurzamer en innovatiever. Wist je dat jij de kloof kunt dichten tussen de werkvloer en ivoren torens van de academische wereld, een vaardigheid die in veel landen ontbreekt? Begrijp hoe de Europese wetgeving je een voorsprong geeft en hoe je toegang hebt tot cruciale voedselveiligheidsinformatie die anderen niet hebben. Kortom: deze presentatie gaat niet alleen over wat je nu kunt doen, maar ook over hoe je je kunt aanpassen aan een wereld die voortdurend verandert. Want laten we eerlijk zijn, wie weet nu echt wat hij of zij ‘later wil worden’?

Bereid je voor om een echte impact te maken in een wereld die jouw frisse perspectieven en innovatieve oplossingen nodig heeft. Nu.”

11.30 uur – 12.00 uur

Chloé Rutzerveld

Chloé Rutzerveld

Food Designer

Culinair Cellulair (In English)

Als Food Designer bevraagt en onderzoekt Chloé Rutzerveld nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Ze vertaalt multidisciplinair onderzoek naar speculatieve toekomstscenario’s voor de implementatie van nieuwe voedsel technologieën in de maatschappij. Deze ‘What If’ scenario’s maakt ze tastbaar met behulp van prototypes, interactieve installaties en experimentele diners. Door middel van verwondering en provocatie zet ze een breed publiek aan het denken over de toekomst van ons eten.

Nadat Chloé in 2014 Cum Laude is afgestudeerd bij Industrial Design op de Technische Universiteit Eindhoven, is ze haar Food Design studio begonnen. Naast zelf geïnitieerde projecten werkt Chloé als curator, gastdocent, creatief adviseur voor bedrijven en geeft ze internationaal lezingen over het eten van de toekomst.
In 2018 publiceerde Chloé haar eerste boek: Food Futures – How Design and Technology can Reshape our Food System.

Op de Food en Agri Carriere dag vertelt Chloé over haar meest recente project ‘Culinair Cellulair’. Het project gaat over cellulaire landbouw en het creatief inzetten van nieuwe grondstoffen in de voedselindustrie. Hoe kunnen we samenwerken met AI-applicaties om vernieuwend, gezond en duurzaam voedsel te ontwerpen vanuit planten, cellen of microbieel geproduceerde ingrediënten die niet langer meer kopieën zijn van dierlijke producten? In de ‘smaak theater’ lees je meer over Culinair Cellulair!

12.30 uur – 13.00 uur

Martine van Haperen

Martine van Haperen

Expert Voeding en Gezondheid bij ProVeg International

Plantaardige kansen voor een duurzame voedingssector (In English)

Vind je duurzaamheid belangrijk, en vraag je je af hoe je daar vanuit jouw werk aan kan bijdragen? In deze presentatie laat ik zien hoe we met plantaardige voeding de grootste impact kunnen maken op grote maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit en gezondheid. In een half uur krijg je antwoord op veelgestelde vragen. Is plantaardig eten een tijdelijke hype of een blijvende trend? Hoe duurzaam is soja? Krijg je als veganist wel voldoende eiwitten binnen? En hoe gezond zijn vleesvervangers eigenlijk? Er zal wat lekkers te proeven zijn, zodat je meteen de smaak van plantaardig eten kunt ervaren.

13.00 uur – 13.30 uur

Klaasjan Joosten

Klaasjan Joosten

Commercieel manager bij Boermarke

Van Zuivel naar 100 % Plantbased!

Enkele maanden geleden heeft Boermarke besloten om de zuivelafdeling af te stoten en in een periode van 3 jaar volledig over te schakelen naar plant-based producten. Als je meer wilt weten over de redenen achter deze beslissing en nieuwsgierig bent naar het verloop ervan, nodigen we je uit voor deze presentatie.

 

13.30 uur – 14.00 uur

Mendelt Tillema

Mendelt Tillema

Bedenker Zwamcijsje

(In English)

Het ziet eruit als een oer-Hollands saucijzenbroodje, ruikt bijna hetzelfde, smaakt heerlijk hartig en het is een betere keuze. Dit gaat over het Zwamcijsje, het saucijzenbroodje gevuld met oesterzwammen. Een innovatief product van Mendelt Tillema wat een steentje bijdraagt aan het grote voedselvraagstuk om gezonder en lokaal te eten. Mendelt spreekt over zijn missie.

PARTNERS VORIGE EDITIE

SCHOLEN

De Food & Agri Carrièredag wordt gepromoot bij de volgende aanwezige opleiders

INITIATIEFNEMERS

De Food & Agri Carrièredag is een initiatief van